Føler du smerter i leddene dine i det siste? Du er ikke alene - en av tre voksne rapporterer at de føler en eller annen form for leddsmerter, noe som gjør det til en av de vanligste plagene som påvirker livskvaliteten til aktive voksne. Leddsmerter kan ha mange årsaker, så hvis smertene dine varer lenger enn en uke eller så, er det best å bestemme årsaken.

Her er noen av de vanligste typene leddsmerter og noen tips for hvordan du kan unngå dem i fremtiden:

Smerter på grunn av skade
Regelmessig trening øker den generelle helsen og kondisjonen. Dessverre etterlater det deg også utsatt for forskjellige typer skader og smerter hvis du ikke praktiserer riktig. Leddskader er noen av de vanligste treningsrelaterte plagene og kan forårsake langvarige problemer hvis de ikke håndteres i tide. Samlet sett er det mange forskjellige måter du kan skade leddene dine under en treningsøkt: ved å glemme å varme opp før trening, overforbruk av et ledd eller å bruke for mye press på det, bruke feil utstyr eller bruke feil teknikk mens du trener. Du kan vanligvis kjenne igjen denne typen leddsmerter etter den treningsøkten du har fullført - Løpere opplever ofte knesmerter, vektløftere skuldersmerter og tennisspillere i albuer. Hvis smerten vedvarer, er det viktig å oppsøke lege, men i mellomtiden må du sørge for å ta de nødvendige forholdsregler mens du trener.

Tips:

  • Begynn en treningsrutine sakte
    Å stresse ut i fysisk aktivitet etter en lang periode med inaktivitet kan være et sjokk for kroppen din. Det er alltid best å lette på et treningsprogram for å unngå overanstrengelse og skade.
  • Bruk passende fottøy
    Sørg for å bruke sko som er tilpasset ditt treningsregime. Joggesko er for eksempel avgjørende og hjelper til med å forhindre langsiktig kneskade.
  • Bruk passende teknikk
    Mye av tiden skjer skader fordi treningsutstyr er dårlig brukt eller fordi treningsmetoden er feil. Det er best å konsultere en trener når du starter et nytt treningsprogram for å minimere risikoen for skade.

leddbetennelse

Leddbetennelse kan være en smertefull tilstand som resulterer i hevelse og stivhet rundt leddet. Det er mange forskjellige typer leddbetennelse, og de kan være forårsaket av noen faktorer. Så mens bakteriell leddbetennelse er et resultat av at forskjellige bakterier kommer inn i kroppen og forårsaker smertefull betennelse i leddene dine, kan leddgikt smerte være forårsaket av forskjellige typer mekanisk stress og til og med autoimmune lidelser som angriper kroppens ledd. Leddbetennelse resulterer ofte i smerter, hevelse og rødhet i leddene, spesielt i hofte-, kne-, håndledd- og ankelledd. Noen ganger resulterer også bakteriell betennelse i feber. Noen andre lidelser kan også føre til leddbetennelse (f.eks. Crohns sykdom, Lyme sykdom og Hashimotos tyroditt), så det er viktig å snakke med en medisinsk fagperson for å fastslå den underliggende årsaken til sykdommen. I tillegg til behandlingen, foreskriver legen din, er det også smart å gjøre noen livsstilsendringer som vil lindre symptomene dine.

Tips:

  • Gjør endringer i kostholdet ditt
    Leddbetennelse kan lindres ved å gjøre visse endringer i kostholdet ditt. For eksempel kan en diett rik på fisk, hvitløk, frukt, nøtter og gode oljer som oliven- og avokadoolje ha en positiv effekt på å redusere betennelse i leddene. Det er også viktig å opprettholde en sunn vekt - å pakke på disse unødvendige kiloene betyr å legge ekstra press på leddene og øke risikoen for betennelse og smerte. Hvis du ønsker noe søtt, er det best å velge sjokolade med 70% kakao, som også er utmerket til å bekjempe betennelse.
  • Trene regelmessig
    Selv om trening kan virke motstridende når du opplever leddsmerter, er det viktig å holde leddene fleksible og smidige. Dette vil lindre leddsmerter og ha en generell positiv effekt på kroppen din. Svømming og lett yoga, for eksempel, er gode treningsformer fordi de ikke legger mye press på leddene dine, men trener likevel muskler i hele kroppen.
  • Finn riktig smertelindringsteknikk
    Hver persons leddsmertsymptomer er forskjellige. Rådfør deg med legen din og fysioterapeuten om smertestyringsteknikker som kryoterapi (påføring av ispakker) og andre måter å fjerne smertene og presset av leddene dine.

VÅRE BESTSELGERE

NEW